Хартиените фабрики в Делхи са насочени към „ограничаване“ на замърсяването

Хартиените фабрики в Делхи са насочени към „ограничаване“ на замърсяването

12 януари 2022 scroll for more info

Комисията за управление на качеството на въздуха нарежда фабриките за хартия да останат затворени два дни в седмицата в Делхи-НСР1


След преминаване на направление към целулозно-хартиената промишленост в Националния столичен регион (НСР), който не работи с газопровод или по-чисто гориво, ще бъде разрешено да работи само до осем часа на ден от понеделник до петък и няма да има право да работи в събота и неделя. Комисията за управление на качеството на въздуха (CAQM) е оценила детайлно техническите и процесните изисквания в отделните сектори. CAQM посочва в новата си нотификация, че на фабриките за хартия в НСР ще бъде разрешено да планират своите операции (без ограничения за броя часове на ден) само за 5 дни в седмицата, т.е. от понеделник до петък и ще останат затворени/неработещи в събота и неделя.

С оглед на техническите изисквания на различните промишлени процеси и преобладаващата тенденция на Индекса за качество на въздуха, Комисията, в изпълнение на насоки № 46 и 47 от 2 декември 2021 г. и 7 декември 2021 г. съответно прочете със Заповед на Комисията от 11 декември 2021 г. относно Преразглеждане на Наредба № 47, разпорежда за незабавно действие.

След опасения и изявления, направени от асоциациите, комисията намира, че твърденията, свързани с общото време на цикъла на обработка, което е много повече от 8 часа в повечето промишлени процеси, заслужават внимание. 

Асоциацията на фабриките за хартия на НСР (NCRPMA) изрази загрижеността си относно посоката, която Комисията поема за следните точки, че някои звена са ангажирани с дейности, предоставящи основни услуги и частичното затваряне ще доведе до сериозно прекъсване на доставките и свързаните с тях продукти за Делхи - НСР, водещи до недостиг; Затварянето също ще доведе до затваряне на блокове или ограничаване на дейността им, което ще доведе до недокупуване на суровини и други ресурси от голям брой малки предприятия и физически лица; Работата само за 8 часа на ден не е технически практична и ще направи котлите неефективни, затруднявайки ефективността на производството; Някои звена са се свързали със съответните агенции за доставка на газ на своето звено, но не могат да преминат към природен газ, поради липса на газова инфраструктура и доставка, а тези, които не са свързани с газопровода, са информирали, че при наличие на инфраструктура за газ, те ще преминат на газопровод.

Говорейки пред "The ​​Pulp and Paper Times", г-н Арвинд Агарвал, президент на NCRPMA, каза: „С непрекъснатите усилия на Асоциацията на фабриките за хартия на НСР, на фабриките за хартия в НСР беше разрешено да работят в продължение на 5 дни денонощно в седмицата и да остават неработещи два дни, т.е. в събота и неделя. Асоциацията на фабриките за хартия НСР полага всичките си усилия, за да бъде допълнително модифицирана посоката за работа на блоковете за 7 дни в седмицата.

Освен това Комисията насочва, че подобни индустрии все още не работят с газопроводи/по-чисти горива и продължават да използват замърсяващи горива като въглища, HSD и в относително по-малка степен с горива като оризови люспи, пелети/брикети от биомаса, дървесен чипс и багас и др.;

Г-н Агарвал каза, че това направление на комисията ще доведе до големи загуби на фабриките за хартия. „Има около 50 фабрики за целулоза и хартия, разположени в НСР, които ще губят 24 000 мт хартиени производства седмично в името на ограничаване на замърсяването“. Той сподели, че правителствата също така ще загубят приходи от ДДС от 8,75 INR за двудневно затваряне в седмицата. Хартиените фабрики ще претърпят загуба на заплати от над 50 000 пряко от служители за 2 дни в седмицата.

В допълнение към горното, има огромна загуба на изгаряне на гориво за често стартиране, загряване на машините и затваряне на операциите. Поради забавяне на доставките на готови продукти до клиентите, поръчките могат да бъдат анулирани.

 

 


1НСР означава регион на националната столица. Това е столичният район в Индия, който обхваща цялата територия на Делхи и градските райони на съседните държави; Харяна, Утар Прадеш и Раджастан. Така Делхи, заедно с градските райони на съседните държави, е известен като Националния столичен регион. Това е една от най-големите агломерации в света с население от над 47 000 000 души. През 2011-12 г. НСР, включително всички нейни щати и окръзи, генерират БВП от 128,9 милиарда долара. Този БВП беше 7,5 процента от общия БВП на Индия за тази година.

 

 

 

 

 

 

 

 


Източник:

Paper Mills are directed to 'Curb' pollution in Delhi-NCR by shutting down themselves two days a week || The Pulp and Paper Times 

 

София, 2227 Божурище,
Индустриална Зона,
ул. Иглика 2
База за преработка, събиране и съхранение на хартия и дърво
Работно време:
понеделник - петък,
от 08:30 до 17:00 ч.
София, Гурмазово
42.759350, 23.184970
База за преработка, събиране и съхранение на пластмаси, метал и стъкло
Работно време:
понеделник - петък,
от 08:30 до 17:00 ч.
Варна, Западна промишлена зона, Феникс Реком 2
Работно време:
понеделник - петък,
от 08:30 до 17:00 ч.

 

Плевен,
Западна промишлена зона
Работно време:
понеделник - петък,
от 08:30 до 17:00 ч.
Видин,
ЮПЗ /Бивша цигарена фабрика /
Работно време:
понеделник - петък,
от 08:00 до 16:30 ч.

 

Монтана
бул.Трети Март 145
Работно време:
понеделник - петък,
от 08:00 до 16:30 ч.