Български English

Стъкло

Стъклото е широко използвано още от древни времена . Произвежда се от леснодостъпни и сравнително евтини суровини: пясък, силициев диоксид, натриев карбонат и доломит, варовик, мрамор и натриев сулфат.

Съвременните технологии позволяват на производителите на стъкло да произвеждат съдове с една и съща здравина като използват по-малко суровини, известни като леки добавки.

За да може стъклото да се използва отново в производството и да бъдат намалени разходите по допълнителното му сортиране, е необходимо то да бъде разделяно правилно от крайните потребители. Въведена е система за разделното му събиране, която позволява получаване на качествен краен продукт без странични примеси. Тъй като разделянето на стъклото се извършва още в домакинствата, е важно в обществото да се създаде позитивна нагласа по отношение рециклирането на този материал.

“Унитрейд–БГ” ООД може да предложи на своите клиенти цялостно обслужване чрез:

  • Почистване на плоско стъкло
  • Изкупуване на бутилки и буркани
  • Поставяне на контейнер тип „Иглу” 1,5 куб.м. за разделно събиране на стъкло, което ще бъде в удобство на ресторанти, верига магазини, супермаркети, бизнес центрове
  • Предоставяне на специализирани открити контейнери за съхранение и разделно събиране на стъкло
  • Извозване със специализирани автомобили