Virgin Mobile UAE разкрива нови биоразградими SIM карти

Virgin Mobile UAE разкрива нови биоразградими SIM карти

14 септември 2022 scroll for more info

 

Те постепенно ще премахнат пластмасовите SIM карти за еднократна употреба като част от техния ангажимент за устойчивост, казва компанията.

Virgin Mobile UAE, част от Emirates Integrated Telecommunications Company (EITC), обяви, че е първата телекомуникационна марка в ОАЕ, която представя нови биоразградими SIM карти. Компанията каза, че този ход е в съответствие с визията на ОАЕ за създаване на жизнена нова зелена икономика, която ще предложи на света уникален модел за устойчиво развитие.

„Новите биоразградими SIM карти на Virgin Mobile са най-устойчивата опция, налична в ОАЕ за клиенти, чиито устройства все още не могат да приемат eSIM, които изобщо не изискват пластмаса.“ Virgin Mobile UAE заяви, че постепенно ще премахне пластмасовите SIM карти за еднократна употреба като част от ангажимента на компанията да бъде устойчива и към нейната мисия да бъде с отрицателна въглеродна емисия.

Новата биоразградима SIM е направена от оксо-биоразградима пластмаса, която се разпада на малки парчета и бавно се разгражда в присъствието на кислород и UV светлина. Когато се постави на депо, процесът на разграждане може да отнеме само 4-6 месеца. Това предлага значително подобрение в сравнение с изчислените стотици години, които нормалната пластмаса може да отнеме, за да се разложи, според изявлението.

Роб Бесуик, управляващ директор на Virgin Mobile UAE, коментира: „Нашият ход към въвеждането на нови устойчиви биоразградими SIM карти е в съответствие с подкрепата на визията на Зелената програма на ОАЕ 2030 и инициативата NetZero 2050 на ОАЕ. Можем да „правим повече и по-добре с по-малко“, прекъсвайки традиционните връзки между икономическия растеж и влошаването на околната среда. Това е очертано в 12-та цел за устойчиво развитие на ООН (SDG12), която ни призовава „да осигурим устойчиво потребление и производство. Всички трябва да работим заедно за изграждане на по-добро бъдеще. Virgin Mobile UAE постигна нулеви нетни въглеродни емисии за дейността си миналата година и мисията ни е да станем въглеродно-отрицателни.”

Изчислено е, че най-малко 14 милиона тона пластмаса попадат в океана всяка година, оказвайки влияние върху крехките екосистеми. Въпреки малкия си размер, всяка SIM карта трябва да бъде пробита от пластмасов лист с размерите на кредитна карта, който след това се изхвърля, което допринася за пластмасовите отпадъци в телекомуникационната индустрия. С потребителското търсене на SIM карти, тези отпадъци се увеличават.

„Въпреки че се движим към използването на биоразградими SIM карти, които се разлагат без следа и това е ключова стъпка в правилната посока, преминаването към eSIM, при което няма физическа SIM карта, остава най-устойчивият вариант“, добави Бесуик.

Тор Малмрос, главен изпълнителен директор на Workz, каза: „Радваме се, че постигнахме още един пазарен успех с Virgin Mobile UAE. В момента наблюдаваме рязък ръст на интереса от страна на мрежовите оператори по целия свят към по-устойчиви алтернативи като биоразградими SIM карти и eSIM – това може да е само нещо добро. Това, което този проект с Virgin Mobile демонстрира, е, че с динамичен, далновиден подход колко бързо и значително може да бъде въздействието.“

В момента Virgin Mobile UAE каза, че позволява на своите клиенти да сменят своята физическа SIM карта с eSIM, използвайки своето приложение от дома или офиса си. eSIM са достъпни и чрез услугата за доставка до дома на компанията, при което нови клиенти, които имат eSIM съвместимо устройство, могат да изберат да активират своята eSIM, като изтеглят приложението Virgin Mobile през Play store или App store, избират предпочитания от тях номер или прехвърлят текущия си от всяка мрежа, според изявлението.

 

 

 

 

Източник:

https://www.wasterecyclingmea.com/news/plastic-recycling/virgin-mobile-uae-unveils-new-biodegradable-sim-cards

София, 2227 Божурище,
Индустриална Зона,
ул. Иглика 2
База за преработка, събиране и съхранение на хартия и дърво
Работно време:
понеделник - петък,
от 08:30 до 17:00 ч.
София, Гурмазово
42.759350, 23.184970
База за преработка, събиране и съхранение на пластмаси, метал и стъкло
Работно време:
понеделник - петък,
от 08:30 до 17:00 ч.
Варна, Западна промишлена зона, Феникс Реком 2
Работно време:
понеделник - петък,
от 08:30 до 17:00 ч.

 

Плевен,
Западна промишлена зона
Работно време:
понеделник - петък,
от 08:30 до 17:00 ч.
Видин,
ЮПЗ /Бивша цигарена фабрика /
Работно време:
понеделник - петък,
от 08:00 до 16:30 ч.

 

Монтана
бул.Трети Март 145
Работно време:
понеделник - петък,
от 08:00 до 16:30 ч.